1. Anasayfa
  2. Patibit

Kedim Sürekli Dışarı Çıkmak İstiyor! Ne Yapmalıyım?

Kedim Sürekli Dışarı Çıkmak İstiyor! Ne Yapmalıyım?
0

Birçok kedi sahibi, kedisini dışarıya çıkartıp çıkartmama konusunda kararsız. Kedinizi dışarı çıkarmalı mısınız? Oldukça merak edilen ve bilinmesi gereken bir soru olan bu soruya detaylıca değindik. Eğer kedim sürekli dışarı çıkmak istiyor ne yapmalıyım diyorsanız detaylıca okumanızı öneririz. Kedinizin dışarıya çıkmak istemesi oldukça normaldir. Peki çıkartmalı mısınız?

Kedinizi evden dışarıya çıkartmanızın avantajları ve dezavantajları var. Kedi sahiplerinin kedilerinde en çok gördüğü isteklerden birisi olan dışarı çıkma isteği oldukça normaldir. Gelin birlikte avantajlarına ve dezavantajlarına bakalım.

kedim dışarı çıkmak istiyor ne yapmalıyım

Avantajları

İlk olarak kedinizi dışarı çıkarmanızın avantajlarıyla başlayalım. Kediler dışarıya çıktıları zaman spor yapmış oluyor ve aktifleşiyor. Bu kediniz için oldukça faydalı. Ayrıca kedinizin avcı içgüdüleri dışarı çıktıklarında harekete geçiyor ve kediniz daha keyifli vakit geçiriyor. Böylece kedinizi dışarı çıkarmanız kedinize olumlu yönde etki ediyor.

Dezavantajları

İlk olarak söylemekte fayda var; evde yaşayan kedilerin ömrü ortalama 15 yıl civarında olurken, dışarıda yaşan kedilerin ömürleri ortalama 2-3 yıl arası sürmektedir.

Kedinizi dışarıya çıkarttığınızda hastalık kapma olasılığı artıyor. Kedinizin aşıları tam olsa bile, aşısı olmayan bazı hastalıkları kapması ve hastalanması mümkün. Bu nedenle dikkat etmenizde fayda var. Ayrıca kedinizi dışarı çıkarttığınızda dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise trafik. Maalesef evde yaşayan kedilerin trafik tecrübesi bizimkinden daha az. Bu nedenle dikkatli olmanızı öneririz.

Eğer kediniz kısırlaştırılmadıysa bu da sizin için bir dezavantaj olabilir. Dişi kediniz sokağa çıktığında eğer kısırlaştırılmadıysa mutlaka eve hamile olarak dönecektir. Bunun yanında erkek kediler ise eve hiç dönmemeyi bile tercih edebilir. Eve dönse bile hırçınlaşabilir ve diğer erkek kedilerle kavga edebilir.

Bir diğer konu ise insanlar. Ev kedileri size alışkın olduğu için diğer insanlara da kendini yakın hisseder. Bu nedenle insanlara sırnaşabilir ve o insanlardan zarar görebilir. Maalesef bazı insanlar kedinize zarar verebilir veya çalabilir. Bu nedenle sokaktaki diğer faktörler kadar insanlara da dikkat etmeniz gerekir. Bunun yanında kediniz başka insanların evine girmeyi de tercih edebilir.

Dezavantajlar daha fazla gibi görünse de, gerekli önlemler aldığınız takdirde kedinizi rahatlıkla dışarı çıkartabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir