1. Anasayfa
  2. Haberler

Sizi “Ben Polisim” Diye Aradıkları Zaman Ne Yapmalısınız?

Sizi “Ben Polisim” Diye Aradıkları Zaman Ne Yapmalısınız?
0

Telefon dolandırıcılığı günümüzde her gün giderek artan bir sorun olmaya devam ediyor. Dolandırıcıların en çok kullandığı yöntemlerden biri ola “Ben polisim” dolandırıcılığına düşmemek için sizi arayanın polis olduğunu nasıl anlayacağınızı ve ben polisim diye arayanlar için yapmanız gerekenleri haberimizde anlattık.

Dolandırıcıların insanları arayarak kandırması (telefon dolandırıcılığı) son yıllarda oldukça arttı. 2022 yılının ilk üç ayının istatistiklerine bakılırsa, bu oran bu yıl oldukça arttı. Bu dolandırıcılara karşı ne yapmalısınız? İşte detaylar…

ben polisim diye arayanlar

Ben Polisim Diye Arayanlar İçin Ne Yapmalısınız?

Telefonda sizi arayıp, “ben polisim” ya da “ben savcıyım” gibi iddialarda bulunarak sizden para göndermenizi isteyen, bir şey imzalamanızı veya farklı bir şey yapmanızı isteyen dolandırıcılara karşı yapmanız gerekenler oldukça basittir. Telefonda karşıdaki kişinin polis olup olmadığından emin olmak için ilk olarak kanıtlamasını isteyin. Eğer kanıtlamaz ise durumu 112’yi arayarak polise bildirin.

Sizi arayarak “Adınız FETÖ/PDY vb. terör örgütü soruşturmasına karıştı.” gibi iddialarda bulunan birisi olduğunda, yapmanız gereken ilk şey 112’yi arayarak durumu polise ihbar etmektir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir