1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Instagram Fake Hesap Anlama – Sahte Hesap Nasıl Anlaşılır?

Instagram Fake Hesap Anlama – Sahte Hesap Nasıl Anlaşılır?
3

Günümüzün en popüler sosyal medyalarından birisi de tartışmasız Instagram. Özellikle bu mecrada sahte hesaplar oldukça çok. Ancak bunları tespit etmekte oldukça basit. Yalnızca birkaç adım uygulayarak fake hesapları tespit etmeniz mümkün. Instagram fake hesap anlama yöntemleri uzun süredir birçok insan tarafından kullanılıyor. Burada bulunan yöntemler oldukça işinize yarayacak. Bu yöntemleri aynı zamanda başka platformlarda da kullanabilirsiniz.

Instagram‘da birçok insan kendi hesabının yanı sıra, sahte hesaplar da kullanıyor. Bazen bir arkadaşını gizlice stalklamak, bazen de yalnızca gezinmek için fake hesaplar açılabiliyor. Tabii ki bu hesapların fake olduğu anlaşılabiliyor. Sahte hesapları anlamak ve bunları tespit etmek için uygulayabileceğiniz birçok taktik var. Eğer bu sahte hesabı siz açacaksanız, buradaki yöntemlere dikkat edin.

instagram fake hesap anlama

Öncelikle sahte hesabı anlamak için profilinde biraz gezinmeniz gerekiyor. Bunu yapmak için sizde başka bir sahte hesap kullanabilirsiniz. Böylece onu kontrol ettiğinizi belli etmezsiniz. Eğer hazırsanız, kontrole başlayabiliriz.

Instagram Fake Hesap Anlama Yöntemleri

Instagram’da fake hesapları anlayabilmeniz için uygulamanız gereken yalnızca birkaç adım var. Bu kontrolleri yaptıktan sonra bir hesabın sahte olup olmadığını anlayabilirsiniz. Çok vakit kaybetmeden, kolay bir şekilde bu analizi yapabilirsiniz. Hatta belki fake hesap sahibini bile bulabilirsiniz.

Gerekli süre: 15 dakika

  1. Profil fotoğrafını kontrol edin.

    Yapılması gereken ilk iş, şüpheli hesabın profil fotoğrafını kontrol etmektir. Eğer profil fotoğrafı yoksa buradan bir kanıya varamayız. Ancak bir fotoğraf varsa bu fotoğrafı kontrol edebilirsiniz. Kullanıcının profil resmini buradan indirin ve Pinterest üzerinden benzer fotoğrafları kontrol edin. Eğer fotoğraf Pinterest‘te bulunuyorsa tebrikler, tespit başarılı.instagram fake hesap anlama

  2. Paylaşım tarihlerini kontrol edin.

    Şüpheli hesabın öne çıkanlarında ve gönderilerinde bulunan paylaşımlara dikkat edin. Eğer bu paylaşımlar çok kısa bir süre önce, art arda yapıldıysa hesabın sahte olma olasılığı oldukça yüksek. Ya da hesapta bulunan paylaşımların hepsi aynı güne aitse yine aynı durum geçerli. Ancak bu hesabın sahte olduğunu garantilemez.instagram sahte hesap anlama

  3. Profil bilgilerine bakın.

    Profilde bulunan biyografi, bağlantı gibi bilgileri kontrol edin. Hatta eğer görebiliyorsanız “Bu hesap hakkında” kısmını açarak, tüm bilgilere ulaşın. Buradaki bilgilerden hesabın sahte olup olmadığını rahatlıkla anlayabilirsiniz.

  4. Takipçi ve takip edilenleri kontrol edin.

    Şüpheli hesabın takip ettiği hesaplara ve bu hesabı takip edenlere göz atın. Takipçi sayısı düşük, takip edileni yüksek ise ve takipleştiği hesapların birçoğu işe yaramaz, boş sayfalar ise bu hesabın fake olma olasılığı daha da yüksektir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (3)

  1. fake mi değil mi

  2. hesap fake mi değil mi

  3. instagram hesap fake mi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir