Kadınların kendilerini rahatsız hissetmelerine ve sorun yaşamasına neden olan göğüs çatlağı, ergenlik döneminde başlar. Kilo alıp verme, hamilelik gibi durumlarda ortaya çıkma ihtimali daha yüksek olur. Göğüs çatlakları hiç bir kadının yaşamaktan hoşlanmadığı bir durumdur. Kadın vücudunda özellikle göğüs, kalça ve karın bölgesinde ortaya çıkan çatlak oluşumları, kadınların ciddi problemler yaşamalarına ve kendilerini rahatsız hissetmelerine neden olmaktadır. Çatlak oluşumlarının en sık görüldüğü karın, basen ve göğüs çatlağına ne iyi gelir sorusu, yaz aylarının gelmesi ile birlikte daha sık araştırılmaya başlanmaktadır.
Göğüs çatlakları genel olarak ergenlik döneminden itibaren hızlı alınan verilen kilolar ya da hamilelik gibi durumlar nedeni ile oluşmaktadır. Çatlak oluşumları cilt yapısındaki gerilme nedeni ile kaşıntı ve karıncalanma gibi etkiler ile kendini göstermektedir. Çatlak oluşumu etkilerini azaltmak için çatlaklar oluşmadan önce tedbir alınmalı ve etkiler hafifletilmeye çalışılmalıdır. Göğüs çatlağına ne iyi gelir? sorusunun cevabı net bir şekilde verildiğine göre, göğüs çatlağı neden oluşur? ve çatlak oluşum etkileri nasıl azaltılır? sorularını da yanıtlayabiliriz.

Göğüs Çatlağı Neden Oluşur?
Göğüs çatlağı neden olur? sorusuna verilecek en net cevap hızlı bir şekilde kilo alıp vermektir. gebelik, genetik yatkınlık, su tüketiminin azlığı, ergenlik dönemi, yaşlanma ve göğüs silikonu taktırma gibi durumlarda göğüslerde çatlak meydana gelmesine neden olmaktadır. Göğüs çatlağı belirtileri kendini gösterdiğinde önlem almak için birkaç yönteme başvurabilirsiniz. Göğüs çatlağı oluşumunu engellemek için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bu bağlamda göğüs çatlağına ne iyi gelir? sorusunu şu şekilde cevaplamak mümkündür.
Göğüs Çatlağına Ne İyi Gelir?
Göğüs çatlağı oluşumunu önlemek için yapılması gereken ilk müdahale kesinlikle cildi sürekli nemli tutmak olmalıdır. Cildin nem kapasitesinin arttırılması, kuruluk oluşmasını ve bu nedenle çatlakların ortaya çıkmasını engelleyecektir. Cilt üzerinde geçmiş dönemde oluşmuş çatlak izlerini ise bir uzman eşliğinde yapılan klinik tedaviler yok etmek mümkündür. Zeytinyağı, hindistancevizi yağı veya tatlı badem yağı ile masaj yaparak göğüs çatlaklarını azaltabilirsiniz.
Göğüs Çatlağı Belirtileri
Göğüs çatlağı oluşumunda, ilk olarak çatlağın oluşacağı bölgede kaşıntı ve karıncalanma hissi oluşur. Ardından göğüste pembe çizgiler belirmeye başlar. Önlem alınmadığında pembe çizgiler zamanla sertleşir, kabarır ve rengi normal vücut renginden daha açık bir renge gelir.