1. Anasayfa
  2. Haberler

İnternetten Vergi Borcu Yoktur Yazısı Nasıl Alınır ?

İnternetten Vergi Borcu Yoktur Yazısı Nasıl Alınır ?
0

Vergi borcu durumunuzu çevrimiçi olarak sorgulayabilir ve bu bilgiyi kullanarak bir belge talep edebilirsiniz. İşte genel bir rehber:

  1. E-Devlet Sistemi: Birçok ülkede, vergi borcu sorgulama işlemleri için resmi E-Devlet sistemleri bulunmaktadır. Resmi web sitesini ziyaret ederek vergi borcu sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

    ● e-Devlet sistemine giriş yapılır.

    ● Kurumlar bölümünden ‘Gelir İdaresi Başkanlığı’ seçilir.

    ● Hizmetler arasından ‘Kimlik Doğrulama’ seçilir.

    ● ‘Borcu Yoktur Yazısı Talebi Girişi’ seçilir.

    ● Kullanıcı İnteraktif Vergi Dairesi’nin web sitesine yönlendirilir.

    ● Gerekli bilgiler doldurulduktan sonra e-Devlet sistemine geri dönülür ve taahhütname onaylanır ve işlem tamamlanır.

  2. Vergi Dairesi veya Maliye Müdürlüğü Web Sitesi: Vergi daireleri veya maliye müdürlükleri genellikle resmi web siteleri üzerinden online hizmetler sunarlar. Vergi borcunuz olup olmadığını bu sitelerden sorgulayabilir ve gerekiyorsa ilgili belgeyi talep edebilirsiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığı, şifre almış olan internet vergi dairesi kullanıcılarına, elektronik ortamda internet sitesinde “İnternet Vergi Dairesi/Kurumlar-Gelir Vergi Dairesi” başlığı altında “BORCU YOKTUR” ve “MÜKELLEFİYET YAZISI” alabilme imkanı sağlamıştır.
 
İlgili makamlar, ibraz edilen, Borcu yoktur veya mükellefiyet yazıları hakkında işlem yapmadan önce Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde (www.gib.gov.tr) yer alan  ‘İnternet Vergi Dairesi / Dilekçe Sorgulama’ Sayfasından gerekli bilgilerin girilmesi suretiyle sorgulama yaparak yazının doğruluğunu kontrol edilebilecekler

     3.E-Posta veya Çağrı Merkezi İle İletişim: Vergi dairesi veya maliye müdürlüğünün e-posta veya çağrı merkezi üzerinden iletişim kurarak vergi borcunuz hakkında bilgi alabilir ve belge talep edebilirsiniz.

    4.Bizzat Ziyaret: Bazı ülkelerde vergi dairesi veya maliye müdürlüğü, resmi belgelerin şahsen alınmasını gerektirebilir. Ancak, çoğu durumda, online olarak bilgi alabilir ve belge talep edebilirsiniz.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir