1. Anasayfa
  2. Genel

Google AdSense Neye Göre Para Veriyor?

Google AdSense Neye Göre Para Veriyor?
0

Bir internet sitesine sahipseniz, para kazanmanın en güzel yöntemlerinden birisi de AdSense kullanmaktır. Sitenize reklamlar yerleştirerek para kazanmanızı sağlayan bu hizmet, milyonlarca web sitesi tarafından kullanılıyor. Gelir elde etmenin en iyi yolu olan AdSense hakkında en çok merak edilen sorulardan birisi de “Google AdSense neye göre para veriyor?” sorusu oldu.

Web sitesi sahipleri, genelde internet siteleri için AdSense’ye başvurarak siteleri üzerinden gelir elde etmek isterler. Eğer siteniz AdSense şartlarına uyuyor ise, sizde sitenize reklamlar yerleştirerek para kazanmaya başlayabilirsiniz. Ancak ilk olarak AdSense’nin neye göre para verdiğini anlamanız gerek.

google adsense neye göre para veriyor

AdSense’den para kazanan yayıncılar ve para kazanmak isteyen içerik üreticileri, AdSense’nin neye göre para verdiğini merak ediyor. AdSense rehberimizde bu sorunun cevabını detaylı şekilde anlattık. İşte detaylar…

Google AdSense Neye Göre Para Veriyor?

Google AdSense, reklam yerleştirilen sitelere para kazandıran bir Google hizmetidir. Başvurunuz onaylandıktan sonra Google’ın sitenize yerleştirdiği reklamlar üzerinden para kazanıyorsunuz. Peki Adsense neye göre para veriyor?

1. Reklam Gösterimleri

Google AdSense, sitenize yerleştirilen reklamların farklı insanlar tarafından görüntülenme sayısına göre para kazandırır. Sürekli olarak değişebilen ve sitenize verilen bin gösterim başına gelir ücreti, Google tarafından belirlenir ve ziyaretçilerinize göre gelir elde edersiniz. Örneğin Google tarafından sitenize BGBG (bin gösterim başına gelir) 3 TL olarak belirlendiyse, reklamlarınız 500 kişiye gösterildiğinde 1.50 TL, 1000 kişiye gösterildiğinde de 3 TL gelir elde edersiniz.

2. Reklam Tıklamaları

Gösterimin yanı sıra, reklamlarınıza tıklayan ziyaretçileriniz de sizin gelir elde etmenizi sağlar. Google’ın sizin için belirlediği ve sürekli olarak değişen TBM (tıklama başına maliyet) ziyaretçileriniz her bir reklama tıkladığında sizin elde edeceğiniz geliri gösterir. Örneğin TBM 2 olarak belirlendiyse, 1000 reklam tıklamasından 2000 TL kazanırsınız.

AdSense Fırsatları ve Denemeleri

Aynı zamanda sitenizin gelirinizi arttırmak istiyorsanız, AdSense fırsatlarını ve denemelerini kullanabilirsiniz. Çünkü bu özellikler gelirinizi oldukça arttırır. Bunun yanında Google tarafından size iletilen fırsatları e-posta üzerinden takip ederek gelirinizi artırabilirsiniz. Ne yazık ki şuanda bu konu hakkında bir içeriğimiz bulunmuyor. Çok yakında AdSense rehberimizde bu konuya yer vereceğiz.

İlginizi Çekebilir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir