1. Anasayfa
  2. Müzik

Gitar Nasıl Akort Edilir?

Gitar Nasıl Akort Edilir?
0

Gitar ve diğer telli müzik enstrümanlarını çalmaya yeni başlayan kişilerin ilk karşılaştığı problem tellerden doğru seslerin çıkmaması, peki tellerden doğru ses çıkması için ne yapmalıyız.

  • Öncelikle akor ve akortun iki farklı kelime olduğunu bilmemiz gerekir, akor en az üç en ayrı telin aynı amda ses çıkartmasıdır , bu ses kümesini doğru tonda çıkartabilmek için akort etmemiz gerekir.
  • Akort bir enstürümanın doğru sesleri vermesi için yapılan ses ayarıdır.

Akort yöntemleri nelerdir ?

Mobil Akort: Molbil cihazlar için tasarlanan Akort etme programlarını kullanabilirsiniz. Play store ve App store gibi marketlerde ücretsiz akort programları mevcuttur. Yapmanız gereken adımlar şu şekildedir.

  • Öncelikle mobil cihazınıza bir akort programı indirin benim kullandığım ve tavsiye ettiğim uygulama Datuner uygulamasıdır, ücretsiz bir şekilde kullanılabilir.
  • Telefonunuzu müzik enstürümanınıza (Gitar, Bağlama vb. ) yakın bir yere koyun, Mobil uygulamanızdan doğru enstrumanı seçmeyi unutmayın.
  • Seçtiğiniz enstürümana göre Akort programı doğru sesin üzerine geldiğinde yeşil ışık yada doğru ses tonunda olduğunuzu belitecek bir işaret gösterecektir. 
  • Gitar için doğru tonlar – “E2-A2-D3-G3-B3-E4″ (Soldan sağa doğru gitar üzerinde yukardan aşşağı doğru, yani E2 en üst tel E4 en alt teldir.

Kulaktan akort etme : Enstrümanınızı zaman içinde akort ederek ve notaları kullanarak seslere ve tonlarına aşina olursunuz ve belli bir süreden sonra dinleyerek akort etmeyi öğrenirsiniz.

Dijital akort cihazı ile akor etme: Müzik marketlerinde satışı yapılan bu cihazlarda oldukça kullanışlıdır. Yerini yavaş yavaş mobil akorta bırakmaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir