1. Anasayfa
  2. Sağlık

Maymun Çiçeği Türkiye’de! Sağlık Bakanı İlk Vakayı Açıkladı

Maymun Çiçeği Türkiye’de! Sağlık Bakanı İlk Vakayı Açıkladı
0

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada Türkiye’de ilk maymun çiçeği vakasının tespit edildiğini duyurdu. Koca Twitter hesabından yaptığı açıklamada, hastanın 37 yaşında olduğunu ve bağımsızlık sistemi yetersizliği olduğunu ifade etti. Aynı zamanda hastalığın fiziksel temasla bulaştığını da ifade etti.

Fahrettin Koca’dan Maymun Çiçeği Açıklaması

Maymun Çiçeği Nedir?

Her şeyden önce, bu virüsün ne olduğunu öğrenmeniz gerek. Maymun çiçeği, hayvanlardan bulaşan ancak insandan insana da bulaşabilen bir virüstür. 1980’li yıllarda dünyadan tamamen kalktığı duyurulan Çiçek Virüsüne benzer bir virüs olan maymun çiçeği, son zamanlarda birçok ülkede vaka göstermektedir. Bu virüs, şuanda 11 ülkede tespit edilmiş durumda. İspanya, İngiltere, Portekiz, İtalya, Kanada, Belçika, ABD, Almanya, Avustralya, Fransa ve İsçev ülkelerinde görülen Maymun çiçeği virüsü, dünyayı tedirgin etmekte. Henüz çok sayıda insana bulaşmadı ancak hızla yayılmaya devam ediyor. Virüse karşı önlem almak için acil toplantı uyarısı yapıldı.

Virüsün Belirtileri Neler?

Daha öncede aktardığımız üzere Maymun çiçeği virüsünün belirtileri ateş, baş ağrısı, lenf bezlerinde şişme, kas ağrısı, ve halsizlik olarak açıklandı. Eğer bu belirtilerden birden fazlası sizde görünüyorsa, en yakın hastaneye gitmenizi öneririz. Çünkü oldukça önemli ve tehlikeli bir hastalık olan maymun çiçeği virüsünün henüz güvenilir bir tedavisi de yok. Ancak bunun üzerine çalışmalar sürmeye devam ediyor.

Virüsün henüz spesifik bir belirtisi açıklanmadı. Ancak kendinizi kötü hissederseniz ve yukarıdaki belirtilerden birkaçını kendi vücudunuzda görürseniz hemen bir hastaneye görünmeniz iyi olur. Çünkü virüsün hemen kontrol altına alınması gerekiyor. İnsanlar maymun çiçeğinden nasıl korunur sorusunu hızla araştırmaya başladı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir