1. Anasayfa
  2. Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı…

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı…
0

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1920 yılında açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıl dönümüdür. Bu gün aynı zamanda dünya çocuklarına armağan edilmiş uluslararası bir bayramdır. Atatürk, Türkiye’deki çocukların önemine vurgu yapmak için 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmiştir.

Bugün Türkiye’de çocuklar, bayram kapsamında birçok etkinlik ve kutlama düzenlemektedirler. Bu etkinlikler arasında okullarda, parklarda, sokaklarda ve diğer halka açık alanlarda gerçekleştirilen resim, şiir, müzik, dans ve tiyatro gösterileri, yarışmalar ve spor etkinlikleri yer alır. Ayrıca, bayramda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde özel bir oturum düzenlenir ve bu oturumda çocuklar temsili olarak milletvekili olarak seçilirler.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye’deki tüm çocukların sevgi, saygı ve eşitlik temelinde bir araya gelerek eğlenmesini, bayram havası yaşamasını sağlar. Aynı zamanda Türk milletinin egemenlik ve bağımsızlık mücadelesindeki önemli bir kilometre taşı olarak da anılır.

İlginizi Çekebilir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir