1. Anasayfa
  2. Haberler

İnstagram Reklamları Neye Göre Çıkıyor ?


0

Instagram, reklamları kullanıcılara daha ilgi çekici ve kişiselleştirilmiş hale getirmek için çeşitli bilgileri kullanır. Reklamların hedef kitlenizi belirlemek için şu bilgileri kullanabilir:

  1. Profil bilgileriniz: Instagram profilinizde yer alan bilgiler, reklamların hedef kitlenizi belirlemesine yardımcı olabilir. Örneğin, yaşınız, cinsiyetiniz, konumunuz, mesleğiniz vb.
  2. Gönderi ve etkileşim geçmişi: Instagram, beğendiğiniz ve takip ettiğiniz hesaplar, paylaştığınız gönderiler ve yaptığınız yorumlar gibi verileri kullanarak ilgi alanlarınızı belirleyebilir.
  3. İnternet tarayıcı geçmişi: Instagram, internet tarayıcınızda yaptığınız aramalar, ziyaret ettiğiniz siteler vb. bilgileri de kullanabilir.
  4. Uygulama kullanım verileri: Instagram, uygulama kullanımınızla ilgili verileri de kullanabilir. Örneğin, hangi özellikleri ne kadar süre kullandığınız gibi.
  5. Reklamverenlerin belirlediği hedef kitleler: Bazı reklamverenler, belirli demografik özellikleri ve ilgi alanlarını hedefleyen reklam kampanyaları oluşturabilirler.

Tüm bu bilgiler, Instagram’ın reklamları kullanıcılara daha ilgi çekici hale getirmesi için kullanılır. Ancak Instagram, reklamları kişisel bilgilerinizi paylaşmadan belirler ve reklamların neden gösterildiğini açıklamak için “Neden Bu Reklam?” seçeneğini sunar.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir