1. Anasayfa
  2. Haberler

En İyi Yemek Kartı Hangisi?

En İyi Yemek Kartı Hangisi?
0

En İyi Yemek Kartı Hangisi? 

İster büyük ister küçük ölçekli bir işletme olun yemek kartı kullanımının sağladığı faydalar sayesinde firmanızı ve personelinizi daha iyi konumlara getirebilirsiniz. Hastane, okul, yakıt istasyonu, e-ticaret firması ya da farklı sektörde faaliyet gösteren herhangi bir firmanın personeli için sunduğu yemek kartı kullanımı hakkı ile personel motivasyonunu artırmak ve onlara ek gelir alanı oluşturmak mümkün. Sizin için derlediğimiz bu yazıda hangi yemek kartı en iyisi, sorusunun cevabını bulabilirsiniz. Buna ek olarak yemek kartının ne olduğu ve özellikleri hakkında da bilgilenecek ve bu alanda seçiminizi rahatlıkla yapabileceksiniz.

Yemek Kartı Nedir?

En iyi yemek kartının hangisi olduğunu söylemeden önce yemek kartı nedir, sorusunu yanıtlamamız gerekiyor. İşverenin çalışanına, mesai saatleri içindeki yeme içme ihtiyacını karşılamak üzere sunduğu bir yan hak olarak tanımlanabilir yemek kartı. Türkiye’de uzun yıllardır şirketler, çalışanlar ve restoranlar arasında bir köprü görevi gören yemek kartlarının kullanımı her geçen gün artmakta. Hem işletme hem de personel nezdinde sayısız faydası bulunan yemek kartı kullanımı sayesinde siz de gerek çalışan gerek işletme sahibi olarak avantajlardan yararlanabilirsiniz. Tüm dünyada öncelikli olarak yemek kuponu ya da yemek fişi olarak başlayan bu uygulama, günümüzde, tüketici davranışlarının gözlemlenmesi ve ilerleyen teknoloji sayesinde kart formunda devam etmekte. İşletmeler için vergi muafiyetinden personel motivasyonuna katkıya, faturalandırma kolaylığından operasyonel riskleri azaltmaya pek çok yararı bulunan yemek kartı kullanımı çalışanlar için de son derece pratik. Ofisine yakın sayısız işletme ve restoranda yemek yemek, mevcut yemek kartının geçerli olduğu süpermarket ve mağazalarda alışveriş yapmak, karta özel indirimlerden faydalanmak bu avantajlardan yalnızca birkaçı. Gelin, yemek kartlarının özelliklerini anlattığımız aşağıdaki bölümü birlikte inceleyelim.

Yemek Kartlarının Özellikleri

  • Yemek kartları kullanıldığı andan itibaren yeme içme işletmeleri, firmalar ve çalışanlar arasında bir köprü vazifesi görür.
  • Yemek kartları, firmaların çalışanları için belli bir miktar ücret yüklediği özel kartlardır. Bu ücretin miktarı 4857 İş Kanunu’nda belirlenmiş olup güncel ekonomiye göre değişkenlik göstermektedir.
  • Yemek kartı uygulaması aslen yemek kuponu veya yemek fişi olarak başlamıştır. Günümüzdeki satın alma alışkanlıkları ve gelişen teknoloji ile birlikte kart kullanımının yaygınlaşması üzerine kupon ve fiş, yerini karta bırakmıştır. Günümüzde yemek kartı kullanımı, büyüklü küçüklü sayısız şirket tarafından kullanılmakta.
  • Bu kartlar ile temaslı ve temassız ödeme yöntemi mümkün. Yemek kartı isimlerine göre değişen mobil uygulamalar kullanılarak alışverişler mobil olarak da karşılanabilmekte.
  • Kullanıcılar, tıpkı kredi kartı kullanımı gibi, yemek kartlarını şifreli olarak da kullanabilir. Bu, tamamen kullanıcının inisiyatifine bırakılmış bir uygulamadır.
  • Yine bu mobil uygulamalar sayesinde kullanıcı, kartındaki bakiyeyi dilediği zaman dilediği yerden görüntüleyebilir, kartının kullanıma uygun olan bakiyesine bakarak alışverişlerini planlayabilir.

Yemek kartı özellikleri hakkında detaylı bilgi verdiğimize göre sırada bu kartların faydalarından bahsetmeye geldi. Okumaya devam ederek yemek kartı avantajları ile alakalı yararlı bilgiler elde edebilirsiniz.

Yemek Kartları Avantajları

  • Yemek kartlarının avantajlarından ilki işletmelere vergi muafiyeti sağlamasıdır. Bir işveren, çalışanlarına yemek kartı verdiği takdirde aşağıdaki vergilerden muaf sayılıyor.
  • SGK işveren hissesi
  • SGK işçi primi
  • KDV ve gelir vergisi
  • Damga vergisi
  • İçi dolu bir yemek kartı verildiğinde personel motivasyonu artıyor.
  • Personelin mesai saatleri içindeki beslenme ihtiyaçları karşılanırken aynı zamanda sosyalleşme imkanı da sağlanıyor.
  • Öğle yemeklerine ek olarak market alışverişleri de bu kartlarla yapılabiliyor.
  • Yemek kartı kullanılarak yapılan aylık ya da haftalık gıda alışverişlerinde aile bütçesine katkıda bulunuluyor.
  • İşletmelerde yemekhanenin getireceği operasyonel riskler ortadan kalkıyor.

Hangi Yemek Kartı Daha Avantajlı?

Peki, hangi yemek kartı daha avantajlı? Zira yemek kartı dendiğinde akla pek çok tanıdık ve güvenilir firma geliyor. Hem personel hem de işletme sahiplerine sayısız avantajı tek seferde sunan en yaygın yemek kartı Sodexo Avantaj, sektördeki en iyiler arasında. Siz de işletmenizi pek çok anlamda ileri taşıyacak Sodexo Yemek Kartı tercih ederek hem maliyetlerinizi kontrol altında tutabilir hem de çalışanlarınızın motivasyonunu yükseltebilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir