1. Anasayfa
  2. Haberler

AFAD Hayati Uyarı Bildirimi Gönderdi: Olay Gündeme Oturdu

AFAD Hayati Uyarı Bildirimi Gönderdi: Olay Gündeme Oturdu
0

Afet ve Acil Durum Yönetim başkanlığı, bugün yaptığı bir uyarı ile birçok insanı korkuttu. Tüm kullanıcıların telefonlarına siren ile birlikte acil durum bildirimi gönderildi. AFAD hayati uyarı bildirimi alan insanlar büyük bir şok yaşadı. Olay sosyal medyada oldukça konuşuldu. İşte detaylar…

İlk olarak 2009 yılında kurulan ve Türkiye Cumhuriyeti İç İşleri Bakanlığına bağlı olan AFAD, deprem, çığ, sel gibi birçok doğal afetin riskini azaltmak ve bu afetlere karşı insanları uyarmak için çalışıyor. Ancak AFAD tarafından yapılan bir uyarı insanları tedirgin etti. AFAD’ın yaptığı uyarı şu şekilde:

Hayati Uyarı Bildirimi

Ülkemizde devam eden meteorolojik şartlar nedeniyle karşılaştığınız taşkın, sel, heyelan gibi acil durumlarda tek numara 112 Acil Durum Merkezini arayınız.

AFAD

Bu uyarının ardından birçok insan tedirgin oldu. AFAD tarafından acil durum uyarısı şeklinde siren sesi ile birlikte gönderilen bu bildirim birçok insanı korkuttu. AFAD tarafından duruma yönelik henüz bir açıklama gelmedi. Birçok insan bu uyarı nedeniyle oldukça tedirgin olurken, sosyal medyada tepki gösterdi.

AFAD Hayati Uyarı Bildirimi

afad hayati uyarı bildirimi

Neden Gönderildi?

Uyarı bildiriminin gelmesinin ardından en çok merak edilen şey de neden gönderildiği oldu. Çünkü ortada bir afet haberi yokken AFAD tarafından hayati uyarı bildirimi gönderilmesi insanları tedirgin etti. Ancak henüz AFAD tarafından olaya ilişkin resmi bir açıklama gelmedi.

Olayın ardından sosyal medyada birçok insan bu uyarı hakkında konuştu. İşte AFAD hakkında atılan birkaç tweet:

afad hayati tehlike uyarısı
afad hayati uyarı bildirimi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir