1. Anasayfa
  2. Haberler

Mart Ayında Gezilebilecek İdeal Rotalar

Mart Ayında Gezilebilecek İdeal Rotalar
0

Mart ayının gelmesiyle beraber, bahar neşesi de kendisini hissettirmeye başladı. Gezginlerin mart ayında gezebileceği yurt içi ve yurt dışı yüzlerce lokasyon bulunur. Mimari yapılarıyla, doğal güzellikleriyle, tarihi dokusuyla görenleri kendine hayran bırakan bu rotalar, her gezginin mutlaka gezip görmesi gereken adresler arasında yer alır. Baharın neşesini gezi rotalarına da taşımak isteyen gezginler için mart ayında doğru bir seyahat planı yapmak oldukça önemlidir. Pegasus, ucuza uçak bileti fırsatlarıyla; yeni yerler, farklı lezzetler ve hafızalara kazınacak deneyimler kazanmak isteyen gezi tutkunlarına unutulmaz bir seyahat imkanı sunuyor. Sen de uçak seyahati yapmayı seviyorsan, hemen ucuza uçak biletini al, bahar aylarının keyfini çıkar!

Mart Ayında Gezilebilecek İdeal Rotalar

Mart Ayında Seyahat Edilebilecek Yurt İçi Rotalar

Havaların ısınmasını büyük bir heyecanla bekleyen gezi tutkunları, güzel bir başlangıç için mart ayını değerlendirebilir. İş temposundan ve gündelik rutininden kısa bir süreliğine uzaklaşmak isteyen gezginler için mart ayında gezi planı yapmak harika bir fırsat! İşte, mart ayında seyahat edebileceğiniz ve baharın ayak seslerini duyabileceğiniz ideal rotalar…

  • Nevşehir: Nevşehir denildiğinde akla ilk olarak sembol isimlerden biri olan Kapadokya gelir. Anadolu’nun “masal kenti” olarak bilinen şehir, rüya gibi bir görünüme sahip olması yönüyle ilgi odağı olmayı başarır. Tarihi ve turistik yönden Nevşehir’e büyük bir anlam yükleyen Kapadokya, her yıl binlerce turistin rotası olur. Orta Anadolu’nun İncisi olarak tanınan Nevşehir’de toplamda 8 ilçe bulunur. Nevşehir’e seyahat edecek olan gezginlerin mutlaka gezmesi gereken başlıca rotaları; Üç Güzeller, Yeraltı Şehirleri, Ihlara Vadisi, Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi ve Müzesi, Göreme Açık Hava Müzesi olarak sıralamak mümkün.
  • İzmir: Ülkemizin turistik merkezlerinden biri olmayı başaran İzmir, doğası ve kendine has kültürüyle gezginleri kendine hayran bırakmayı başarır. Ege’nin İncisi olarak bilinen modern şehir, köklü bir tarihe sahip olması yönüyle de tarihi dokusunu korumaya devam eder. Doğal güzellikleri, plaj ve sahilleriyle gözde şehirlerden biri olan İzmir, mart ayında gezginlerin görmesi gereken adreslerden biridir. Sıcaklardan ve yağışlardan etkilenmeden İzmir’i keşfetmek isteyen gezginler için ideal zamanlama bahar aylarıdır. İzmir’e seyahat eden gezginler; Saat Kulesi, Tarihi Kemeraltı Çarşısı, Kordon, Çeşme, Efes Müzesi ve Artemis Tapınağı gibi lokasyonları mutlaka ziyaret etmeli.
  • Muğla – Bodrum: Baharı kısa bir Ege turuyla kucaklamak isteyen gezginler için ideal rotalardan biri de hiç şüphesiz Bodrum’dur. Muğla’ya bağlı olan kent, yerli ve yabancı birçok turistin vazgeçilmez rotaları arasında yer alır. Denizi, doğası ve lezzetli yemekleri ilgi odağı olmayı başaran şehir, gezilecek farklı lokasyonlarıyla da unutulmaz bir seyahat deneyimi vadeder. Yılın her mevsiminde ayrı bir güzelliğe sahip olan Bodrum, özellikle yaz turizminin en hareketli olduğu adreslerden biridir. Özellikle bahar ve yaz mevsimlerinde büyük ilgi gören lokasyon, harika bir gezi deneyimi yaşamak isteyenler için oldukça ideal. Bodrum’a seyahat edecek olan gezginlerin mutlaka görmesi gereken başlıca lokasyonları; Bodrum Kalesi, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Bodrum Deniz Müzesi, Pedesa Antik Kenti ve Leleg Yolu olarak sıralamak mümkün.
  • Antalya: Türkiye’nin tatil cenneti olarak bilinen şehirleri arasında bulunan Antalya; denizi, kumu ve plajlarıyla gözde lokasyonlar arasında yer alır. Bahar aylarının keyfini doyasıya çıkarmak isteyen gezginler için ideal rotalardan biri olan Antalya, keşif tutkunlarının unutulmaz anılar biriktirebileceği bir adrestir. Akdeniz iklim özelliklerine sahip olan şehirde, yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı geçer. Yüksek sıcaklıklardan ve yağışlardan etkilenmeden Antalya’yı keşfetmek isteyen gezginler için ideal dönem bahar aylarıdır. Yerli ve yabancı pek çok gezginin yakından tanımak istediği Antalya, yılın her mevsiminde yoğun ilgi görür. Antalya’ya seyahat edecek olan gezginlerin mutlaka görmesi gereken başlıca rotalar şunlardır; Kaleiçi, Antalya Arkeoloji Müzesi, Aspendos Antik Tiyatrosu, Perge Antik Kenti, Konyaaltı Plajı, Düden Şelalesi ve Kurşunlu Şelalesi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir